27 maart 2013

Hypermarkt Steenwijk (5 km van Kornputkartier) houdt gemoederen bezig

Komst Hypermarkt in Steenwijk zorgt voor onrust.

Mensen zijn bang dat door de komst van een mega-winkelpark langs de A32 winkelend publiek uit Steenwijk en zelfs Meppel wegtrekt. Maar tijdens een discussieavond in Steenwijk bleek gisteravond dat de projectontwikkelaar nog geen enkele grote winkelketen heeft weten te strikken. Hij probeert vooral bestaande ondernemers uit de binnenstad weg te lokken.

Volgens Olaf Busch van het Hoofd Bedrijfschap Detailhandel is de hypermarkt een kansloos project, omdat er in het gebied te weinig mensen wonen. Het levert volgens hem alleen verliezers op, omdat het stadscentrum van Steenwijk wordt uitgekleed. Busch roept de gemeenteraad op om in te grijpen.

De gemeenteraad van Steenwijkerland kan de hypermarkt alleen tegenhouden als het bestemmingsplan wordt gewijzigd, dat zo’n winkelcentrum nu wel mogelijk maakt. Maar daarmee loop de gemeenteraad het risico van een schadeclaim en dus is het maar zeer de vraag of de raad in april daarvoor durft te kiezen.

Ook ondernemers Steenwijk bang voor komst Hypermarkt

hypermarkt_steenwijk_kornputkwartier

Ondernemers uit Meppel en Steenwijk willen juridische stappen ondernemen tegen de bouw van een Hypermarkt op Eeserwold in Steenwijk.
De locatie van de Hypermarkt is gepland aan de A32, bijna 5 km van het Kornputkwartier. De ondernemers zijn bang dat door de komst van de hypermarkt het bezoek aan de binnensteden van Meppel en Steenwijk fors zal dalen. Hun winkels krijgen daardoor erg te lijden onder het complex dat “aansprekend voor de hele regio” moet zijn. De Hypermarkt wordt ongeveer 30.000 vierkante meter groot en zal onder andere een bouwmarkt, supermarkt, woonwinkel en textielsuper herbergen. Op het parkeerterrein van het complex is plaats voor 745 auto’s.

Bekijk hier de route van het Kornputkwartier naar de geplande locatie van de Hypermarkt

Bronnen: RTV Drenthe, Krant voor Meppel